whatsapp instagram facebook
pop-trigger
close-popup

בואו ניצור יחד את המטבח שתמיד חלמתם עליו!

השאירו פרטים וניצור אתכם קשר בהקדם:

    מאמרים

    חומרי גלם ופרזול

    post-image

    בואו ניצור יחד את המטבח שתמיד חלמתם עליו!

    השאירו פרטים וניצור אתכם קשר בהקדם:

      כאשר רוכשים מטבח מעבר ליופיו של המטבח, חשוב מאוד שהחומרים בהם תשתמשו לבניית גוף המטבח יהיו איכותיים ויאפשרו לכם להנות ממטבח טוב לאורך שנים רבות. על כן, כשאתם ניגשים לבניית מטבח  עליכם לקחת בחשבון לא מעט דברים בכל הנוגע לחומרי הגלם והפרזול מהם עשוי כל חלק במטבח. 

      מוכנים לזה? נשימה עמוקה, וקדימה.

      בכל הנוגע לגוף הארונות, עליכם לדעת כי יש בשוק שלושה סוגים של לבידים (סנדוויץ') – לבן, אדום ובירץ' (ליבנה). לפני שנפרט על סוגי הלבידים, חשוב מאוד לדעת כי לא מספיק שנגר אומר לנו – המטבחים שלנו עשויים "סנדוויץ'". צריך לבדוק איזה סוג סנדוויץ' מקבלים. 

      אז כדי להקל עליכם מעט בנושא, נציג לכם את סוגי הלבידים הקיימים בשוק.

      לביד לבן

      סוג זה של לביד הוא זול ביותר והנחות ביותר מכל הסוגים הקיימים. עשוי משכבות של עץ לבן בדרך כלל צפצפה. עץ זה רך ואינו עמיד ולכן גם הלביד המורכב ממנו אינו עמיד ולא מומלץ להשתמש בו לבניית מטבחים.                 

      לביד אדום (אוקומה)

      הינו הנפוץ ביותר היום לשימוש במטבחים. האדום מאופיין בשכבות של עץ  ספוגי ורך. השכבות של האוקומה אינן אחידות ואפשר למצוא בהן רווחים. כמו כן מדובר בחומר שאינו עמיד בלחות ובמים ונוטה להתעגל . הלביד האדום מגיע היום מסין וברמות איכות שונות.

      לביד בירץ' (ליבנה)

      לבידי הבירץ' עשויים מעץ ליבנה. הליבנה הינו עץ המשמש גם ליצור רהיטים בגלל יופיו ועמידתו. לביד הבירץ' מורכב משכבות דק' יותר ורבות יותר משאר הלבידים בשוק. שבשילוב עם סוג עץ עדיף ודבק עמיד במים מקנה ללביד זה את התכונות הטובות ביותר לייצור רהיטים. לבידי הליבנה עמידים במים לא נוטים להתעגל והפירזול המתחבר אליהם אינו נשלף בקלות כמו בלבידים הפשוטים.

      והנה סוד –

      העבודה עם הבירץ' קשה יותר ומסורבלת, על כן רוב הנגרים לא משתמשים בו, אלא אם כן הם רוצים להשקיע בלקוח. על כן, מבחינת הלקוח מדובר בחומר הכי טוב לשימוש, כי כאשר מחברים אליו את הפרזול, הוא מתחבר בצורה חזקה והסיכוי שייתלש ממנו – נמוך מאוד וגם בגלל עמידותו הגבוהה בלחות דבר החשוב ביותר במטבח. 

      קחו בחשבון כי מאוד חשוב לשים לב מה מקבלים בתוך המטבח ולא רק בחזיתות, כך ובמידה ואתם יכולים – אל תתפשרו בנושא. 

       

      בכל הקשור לגב הארון, צריך לזכור כי הוא חשוף ללחות ונזילות וחשוב לבדוק שהוא עשוי דיקט ולא MDF או חומרים אחרים.  כדאי לוודא שהדיקט אותו אתם מקבלים כגב הארון מצופה משני הצדדים בפורמייקה – כי היא לא סופגת לחות בכלל, ובמקרה של נזילה או לחות בקיר, לא תהיה לכך השפעה וגב הארון יישאר יבש. 

      ליחידת הארון הצמודה לכיור יש לתת יחס מיוחד. את היחידה הזו מחזקים בעזרת דבק עמיד במים, כך שהפורמייקה לא תוכל להיפתח אם יש נזילה. בשאר הארונות הפורמייקה מודבקת בדבק לבן רגיל. קחו זאת בחשבון וחסכו לעצמכם בעיות בעתיד. 

      בכל הקשור לדלתות, מעבר לסוגי החזיתות (פורמייקה, פולימור, שלייף-לק, פורניר, עץ מלא וזכוכית), חשוב שהן תמיד יהיו עשויות MDF ולא סנדוויץ'. על אף שה- MDFהינו קצת פחות עמיד לרטיבות מאשר הסנדוויץ', הוא חומר שפחות מושפע משינויי הלחות והיובש ולכן נשאר ישר יותר.

      ונעבור לחלק השני שמרכיב את המטבח שלכם ואיכותו חשובה לא פחות.

      עולם הפרזול מכיל ארבעה יבואנים ראשיים: בלורן (יבואני " Blum"); בירמן (יבואני Hettich); דומיסיל (יבואני GRASS); ח.ג. סחר (יבואני GRASS) – עליכם, הלקוחות, לבדוק היטב בכל הזמנה מה אתם מקבלים. לא מספיק לשמוע Hettich או Blum לכל חברה יש מספר דגמים ברמות איכות שונות וכמובן בעלויות שונות. לכן כאשר משווים מחירים כדאי לוודא שמשווים בין דגמים מקבילים. 

      רוב הפרזול כיום נמצא במגירות ובקלאפות (מנגנוני הרמה לארונות עליונים). כמעט ואין צירים היום במטבחים, וכשיש – חשוב ביותר לא להתפשר ותמיד להשתמש בחברה איכותית, כדי שהצירים לא ייפגעו מקורוזיה ויישברו אחרי כמה שנים. 

      אולי זה ברור ואין צורך להדגיש אבל חשוב להתרחק מכל סוג פרזול אשר מקורו בסין ואין לו גב של יבואן גדול הטעם הטוב של המחיר הזול עבור מהר מאוד כאשר יתחילו הבעיות.

      במטבחים היום הפירזול הינו חלק חשוב הן מבחינת המראה והן מבחינת השימוש. הרכבה נכונה של הפירזול היא תנאי הכרחי לתפקודו ללא בעיות לאורך שנים. לכן חשוב לוודא שהנגר המרכיב אותו מורשה וקיבל הדרכה מהיבואן. 

      כמו כן, מומלץ כי הארונות במטבח יותקנו על רגלי פילוס, לקבלת מטבח מפולס ולמניעת סדקים בשיש. מאוד חשוב לא להשתמש בבסיס (סוקל) עשוי סנדוויץ' כי קשה יותר לפלס את המטבח כאשר הוא יושב על בסיס זה והסיכויים לסדקים במשטח העבודה גבוהים. מומלץ שחזית הסוקל תהיה מצופה קרמיקה כמו בפאנלים של שאר הבית – כך תשמרו על עמידותו לאורך זמן.

      עליכם להודות כי כעת העולם נראה פחות מפחיד, והביטחון שלכם בכל הנוגע למטבח בוודאי עלה. 

      הקפידו על איכות החומרים, אל תתביישו לשאול, אתם עושים כרגע השקעה גדולה שתלווה אותכם לאורך שנים וטוב שאתם בודקים לפני ולומדים את החומר בצורה יסודית.

      מאמרים נוספים שעושיים לעניין אותך

      Skip to content